Днес се проведе заседанието на Софийския градски съд, който постанови постоянен

...
Днес се проведе заседанието на Софийския градски съд, който постанови постоянен
Коментари Харесай

Прокуратурата: Полицайката от I РУ Симона Радева е оказала помощ на Георги Семерджиев

Днес се организира съвещанието на Софийския градски съд, който постанови непрекъснат арест за обвинявания за тежката злополука в София Георги Семерджиев. В произшествието починаха две млади дами. Полицайката от I районно управление (на МВР) Симона Радева е оказала помощ на Георги Семерджиев, като е взела участие в подсигуряването на стълба, с която той да се прибере в дома си, като доказателствата за това бяха обявени в правосъдната зала от прокуратурата, написа Дарик. 

Все още не оповестени публично каква тъкмо е била ролята на служител на реда Радева във съдбовната нощ и какви са били връзките й с Георги Семерджиев. И дали тя е била с него в автомобила му или единствено му е помогнала в укриването. Знае се, че тя е била на разпит, само че все още няма повече данни. Самата тя съобщи малко след злополуката, че съвестта й е чиста.

" Надявам се в най-скоро време истината да излезне нескрито! След което всички да си сърбате попарата от написаното по мой адрес, без даже да сте осведомени и да сте видяли нещо с очите си! Както и тези със заканите към мен за живота и здравето ми, ще си понесете следствията! ", написа Симона Радева в своя Фейсбук профил. Публикацията вижте тук. 

В петък прокуратурата разгласи, че е открила данни за вероятно нарушение на служебните отговорности от чиновници на Министерство на вътрешните работи, в това число на КАТ-СДВР, за покровителстване на обвинения Георги Семерджиев, както и за търговия с въздействие. Конкретни имена обаче не бяха посочени.

Самият Семерджиев съобщи в събота пред съда, че е бил похитен и не помни нищо. Събудил се в дома си, по-късно бил задържан от нахлулите в дома му служители на реда.

По-малко от час след началото на съвещанието се наложи да бъде дадена отмора откакто обвиненият съобщи, че не се усеща добре и желае да бъде отведен в болница, съобщи Българска телеграфна агенция. Съдът му обезпечи вода, а мъжът сподели, че е бил обичай в ареста, даже когато е изискал самун.

" Не съм отговорен за нищо, желая домакински арест ", съобщи Георги Семерджиев.

Адвокатът му Мирослав Христов уточни, че за първи път чува, че клиентът му е бил похитен. По думите му Семерджиев няма спомен за нищо. " Той не можеше да приказва, когато го задържаха ", сподели Христов.

От обвиняването бяха безапелационни, че едната маратонка на Семереджиев е открита в колата му, а другата - в дома му. Свидели са дали показания, че той се явил в автомивката си след случая единствено с една обувка.

Експертизата пък е показвала, че по скоростния лост и вратата на колата има само негови следи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР